Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΕΕ στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διάσωσης Πυρόσβεσης (CTIF)


Η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε από 2 έως 4 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο ΄΄ΦΙΛΛΙΠΕΙΟΝ΄΄  τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διάσωσης Πυρόσβεσης (CTIF), που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο πρόεδρος και ιδρυτής του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών( Ε.Σ.Ε.Π.Α)  κ. Νικόλαος Σαχινίδης και στο οποίο συμμετείχαν η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Σερβία και η Φιλανδία.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ημέρα  έναρξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου παραβρέθηκαν
ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκπρόσωπος του Αναπληρωτού Υπουργού  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρου Καλαφάτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης  Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Κώστας Κοκολάκης, η πολιτευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας - Νέας Δημοκρατίας κα. Άννα Νικολή, ο πολιτευτής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας κ. Δημήτριος Καβαρλής, εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και το σύνολο των Ελληνικών Εθελοντικών Οργανώσεων με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και τη δασοπυρόσβεση.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Π.Α κ. Νικόλαος Σαχινίδης παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της CTIF τα αποτελέσματα και τις εισηγήσεις της διεθνούς ομάδας εργασίας Δασοπυρόσβεσης που συνεδρίασε από τις 28 Οκτωβρίου έως τη 1 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου του Ε.Σ.Ε.Π.Α  στα Ριζώματα Ημαθίας, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός πλαισίου σε παγκόσμιο επίπεδο που θα στοχεύει, μέσω της ανάλυσης όλων των πρακτικών και μεθόδων, στην ανάπτυξη καλύτερων μορφών πρόληψης αντιμετώπισης και αποκατάστασης των θεμάτων και των περιστατικών της Δασοπυρόσβεσης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές για το περιβάλλον επερχόμενες κλιματικές αλλαγές. 

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου ημέρα λήξης των διεργασιών πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη ενημέρωση και ξενάγηση στα μέλη της διεθνούς ομάδας εργασίας Δασοπυρόσβεσης στις εγκαταστάσεις του σταθμού  Ε.Σ.Ε.Π.Α Καλλικράτειας, στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ) και τις εγκαταστάσεις της 383 ΜΕΕΑ, της Μοίρας των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών Καναντέρ που εδρεύουν στο πολιτικό και το πολεμικό αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το μέλος της Παγκόσμιας Εθελοντικής Οργάνωσης ΄΄Δασοπυροσβεστών του Κόσμου΄΄  και ενεργό μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Σ.Ε.Π.Α. κ. Νίκο Νικολή για την ενημέρωση των δραστηριοτήτων, τη ξενάγηση στις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις του Εθελοντικού Σώματος και την πρόσκληση να παρακολουθήσουμε τις διεργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Δασοπυρόσβεσης, τον Διοικητή της ΕΜΑΚ Μίκρας  Ταξίαρχο κ. Στυλιανό Αμπαρά και τον Διοικητή της 383 ΜΕΕΑ Αντισμήναρχο κ. Ιάκωβο Τσαλταφερίδη για την πολύ καλή φιλοξενία και ενημέρωση.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου