Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: Φτάνει Πια!!!


Γράφει ο Δημήτρης Καβαρλής

Μια ευχή και μια παράκληση προς τα εν ενεργεία και εν αδρανεία ή εν αποστρατεία ηγετικά στελέχη του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας ενόψει του νέου Έτους 2013.

Είναι κρίμα και λυπηρό η προσπάθεια που έγινε με τόσο προσωπικό σας κόπο να πέσει στο κενό.

Τώρα που οι συνθήκες είναι κατάλληλες, τώρα που δώσαμε ένα πολιτικό στίγμα για την απλότητα   των θέσεών μας, των στελεχών μας και των ειλικρινών μας προθέσεων, τώρα που άρχισαν να μας πλησιάζουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, τώρα που ξεκινήσαμε την οικονομική εξόρμηση, την προσάρτηση φίλων και μελών, είναι αδιανόητο και στερείται κάθε λογικής εξήγησης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να παίρνουμε μια γομολάστιχα και με σπασμωδικές, παθητικές, υστερόβουλες  και  εγωπαθητικές  αναρτήσεις  να τα σβήνουμε όλα.

Τώρα στο ξεκίνημα  του 2013,
Έτος για ενότητα  και  αγώνα, Έτος ελπίδας πολλών για τη θετική συμβολή μας στην αναδιάρθρωση και  εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου μας, τώρα να βγάζουμε τα σπαθιά μας για μονομαχίες.

Τώρα που κάποια στελέχη προσπαθούν να οργανωθούν σε τοπικό επίπεδο μέσα στην κοινωνία, τώρα να  τους τραβάμε το χαλί κάτω από τα πόδια.

Τώρα αντί να τους δώσουμε τα όπλα που χρειάζονται, τώρα να τους αφοπλίζουμε.

Όποια  προβλήματα υπάρχουν και όποια πρόκειται να δημιουργηθούν μπορούν κάλλιστα να λυθούν δημοκρατικά,  μέσα από τα θεσμικά όργανα, βασιζόμενοι πάντα στην αρχή της πλειοψηφίας.

Άλλωστε δεν έχουμε ακόμα τόσο διευρυμένη βάση ώστε να δημιουργήσουμε τέτοια αντιπολίτευση. Ας εδραιώσουμε πρώτα ισχυρή συμπολίτευση και μετά βλέπουμε για αντιπολίτευση.

Εάν τα στελέχη έχουν έργο να αναδείξουν θα  κρατήσουν ταυτόχρονα και τη βάση ενωμένη. Τότε και μόνο τότε θα  υπάρχει Κόμμα, τότε  και μόνο τότε θα υφίσταται Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας και τότε  το ρητό  ΄΄ισχύς εν τη ενώσει΄΄ θα κάνει τους Αρχηγούς αναλώσιμους.

Δεν αρκεί η αυτάρεσκη, για τον καθένα από εμάς, κριτική του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου για το τι έχουμε κάνει και τι έχουμε προσφέρει  στο Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας γιατί, Κόμμα σημαίνει όλα τα στελέχη που δουλεύουν αθόρυβα, όχι για δική τους αυτοπροβολή, αλλά για το καλό της προώθησης των Ιδεών, των Αρχών, των Θέσεων και των Αξιών του  Κόμματος επ΄ ωφελεία του γενικού καλού, του συνόλου και της Ελλάδας.

Τα παραμύθια εγώ τα έλεγα, εγώ τα πρόβλεψα και όλοι μαζί εκ τον υστέρων προφήτες έφεραν την Πατρίδα μας σε αυτό το χάλι, έφεραν τον κόσμο σε απόγνωση, στέρησαν τα όνειρα και τις ελπίδες από τους νέους και επιπλέον τους φόρτωσαν με δυσανάλογα, για το μερίδιο κοινωνικής τους συμμετοχής, βάρη.

Το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας  τον πιστέψαμε, όχι για τους δελφίνους και τις καρέκλες, αλλά για την απλότητα και την ανωτερότητα των στελεχών του και φυσικά για τη σημαία του,  ΄΄ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ΄΄.

Αλλιώς σε τι διαφέρουμε από τους άλλους και για ποια  αλλαγή ευαγγελιζόμαστε ότι αγωνιζόμαστε.

Τα γαλόνια και τα άστρα, τις τάξεις και τις σχολές , τους πεζικάριους, τους πεζοναύτες, τους  καταδρομείς, τους στρατιώτες, τους  ναύτες και τους αεροπόρους ας τα αφήσουμε στην άκρη γιατί,  στην πολιτική ζωή και τον κομματικό στίβο που φιλοδοξούμε να διαδραματίσουμε ρόλο  ισχύει ότι, ΄΄ τα Ράσα δεν κάνουν τον Παπά ΄΄.

Τα στρατιωτικού τύπου  ανακοινωθέντα, ανακοινώσεις και αναφορές στο 1909 είναι καλά για ενώσεις αποστράτων, στρατιωτικές οργανώσεις και ιστορικούς μελετητές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και να αγγίξουν τους νέους, τους απογοητευμένους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους  και αυτούς που πλήττονται και στοχοποιούνται καθημερινά χωρίς να έχουν μερίδιο ευθύνης.

Όλους αυτούς τους ενδιαφέρουν οι λύσεις για τα προβλήματα του σήμερα, τους  ενδιαφέρουν οι προοπτικές του αύριο και το φώς στο τούνελ. Εμείς θα πρέπει λοιπόν να προσεγγίσουμε τα ενδιαφέροντα του καθενός ξεχωριστά και,  επιπροσθέτως, να τους πείσουμε με τον πιο εύλογο τρόπο για ποιό λόγο να μας ακολουθήσουν και να έρθουν  μαζί μας.

Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση Στρατιωτικό Κόμμα αλλά Κόμμα με ιδρυτές και πρωτεργάτες πρώην στρατιωτικούς, ως εγγύηση για τους πολίτες με τους πολίτες.
 
Εμείς σεβόμενοι την ιστορία, με καλοπροαίρετη κριτική, τηρουμένων των αναλογιών και αξιοποιώντας μόνο τα θετικά από τη νεολαία του Μεταξά, της Κ.Ν.Ε, του Π.Α.ΣΟ.Κ, της Ν.Δ., του Π.Α.ΜΕ., της Φασιστικής, της Βασιλοχουντικής και των Κουκουλοφόρων, να δημιουργήσουμε τη δική μας νεολαία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, ΧΩΡΙΣ εξαρτήσεις από ξένες σημαίες και ξενόφερτες ιδεολογίες και ΧΩΡΙΣ συνθήματα έξω από το ΝΑΤΟ, ψωμί, παιδεία, ελευθερία και Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και του μετανάστη αλλά με συνθήματα, ΕΜΕΙΣ υπεύθυνοι για τον κόπο μας και για τα λεφτά μας, ΕΜΕΙΣ διαχειριστές της τύχης μας, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός μας με σημαία την Ελλάδα, τη Δημοκρατία, την Ιστορία μας και τον Αυτοσεβασμό των χιλιάδων ετών της ύπαρξης, του πνεύματος και της δημιουργικότητάς  μας.

Αντί να πληρώνουμε εμείς διόδια από Αθήνα - Τρίπολη, από Ομόνοια - Σπάτα, από Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα και από Βαρδάρη - Ορεστιάδα, να πληρώνουν οι ξένοι που έρχονται να μας πουλήσουν και να μας αγοράσουν, να πληρώνουν για την υπέροχη γη μας, τον ήλιο μας, τη γενναιότητα των στρατηγών μας, την πολεμική μας ιδιοφυία και τους φιλοσόφους μας. Οι Βάρβαροι  έκλεψαν από εμάς τον πολιτισμό και τώρα πολιτισμένα θα μας κάτσουν στον σβέρκο. Όχι. Θα πρέπει να πληρώσουν διόδια.

Η Ελληνική νεολαία θα έπρεπε να σπουδάζει δωρεάν στα ξένα πανεπιστήμια ΄΄Τιμής Ένεκεν΄΄ για τον Ελληνικό Πολιτισμό και,  τα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα έπρεπε να διοργανώνουν στους ΄΄ Πας μη Έλλην...΄΄, περιζήτητα και πανάκριβα σεμινάρια Ελληνικού Πνεύματος και Πολιτισμού.

Για όλα τα παραπάνω  η ευθύνη του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας είναι πολύ μεγάλη. Να αποποιηθούμε και να αποτάξουμε λοιπόν τα Α.Ν., Λ.Π., Θ.Κ. ή τα Κ.Κ.Ε. μ-λ, λ- ΚΚΕ-μ, μ- ΚΚΕ-λ που πολύ εύστοχα σατίριζε ο Χάρρυ Κλυν και να δούμε το ΕΜΕΙΣ.

Είναι κρίμα το μόνο μέσο επικοινωνίας που έχουμε με τον κόσμο, να το ευτελίζουμε με προσωπικές και διασπαστικές αντιπαραθέσεις. Ο ψηφοφόρος ενδιαφέρεται και θέλει μόνο τη μάχη και τον αγώνα αλλά στο ρινγκ και όχι σε οδομαχίες και παρωχημένες αφισοκολλήσεις, με κριτές, με διαιτητή και φιλάθλους.

Φτάνει Πια!!!

Υπομονή. Το συνέδριο του Κόμματος έρχεται. Ας προπονηθούν οι αντίπαλοι και ο καλύτερος ας κερδίσει. Θα τον χειροκροτήσουμε όλοι μας.

Μέχρι τότε όμως, όχι δολιοφθορά και όχι σικέ αγώνα. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας  είναι Κόμμα τίμιων βιοπαλαιστών, στρατιωτικών και πολιτών που δεν διαφέρουν από την πλειοψηφία των Ελλήνων και που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και λεβεντιά για  την αποκατάσταση της Ελληνική Δημοκρατίας και όχι για την ΄΄ευημερία΄΄ της Ελληνικής Αποικίας.
Στο Συνέδριο όταν ερωτηθούμε για υποψήφιους αρχηγούς, όποιος  θέλει δηλώνει την πρόθεση του και αναλόγως του έργου του, θα πάρει αυτό που του αξίζει.

Μέχρι τότε, τα μόνα χέρια που θα πρέπει σηκώνονται και οι μόνες φωνές που θα πρέπει να ακούγονται  να είναι αυτών που θα έχουν φέρει τα περισσότερα νέα μέλη, τους περισσότερους νέους οπαδούς  και θα έχουν πουλήσει τα περισσότερα κουπόνια.

Ο κόσμος θέλει να βλέπει την κοινωνική δράση των στελεχών και των υποψηφίων  Βουλευτών μας και όχι  τη διαδικτυακή δράση τους στο Facebook να κάνουν like και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βλέπει  τη μεταξύ μας υποκειμενική και στείρα αντιπαράθεση.

Στο Συνέδριο θα πρέπει να έχουμε τους πρωτεργάτες του Κόμματός μας στα πρώτα έδρανα ως παράδειγμα ανιδιοτέλειας και ανωτερότητας προς μίμηση, καθώς και πολλούς καλεσμένους αρχηγούς  Κομμάτων, Πατριωτικών Παρατάξεων και Κινημάτων υποψηφίους για συμπόρευση στο δρόμο μας  προς τη Βουλή και στο δρόμο όλων μας για μια νέα, για μια άλλη Ελλάδα.

Τα πράγματα είναι σοβαρά και όλοι οι Έλληνες έχουν φτάσει στο αμήν. Φτάνουν πια τα καφενεία και οι Πρωθυπουργοί της μιας ημέρας. Ας αφήσουμε τη μιζέρια και τα ταπεινά πάθη και ας αναλάβουμε πρώτα εμείς τις ευθύνες μας για να αναλάβουμε έπειτα και τις τύχες αυτών που θα μας ψηφίσουν για μια καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο Αύριο.

Όταν είσαι νοικοκύρης στο σπίτι σου, θα είσαι νοικοκύρης και στην δουλειά σου.

Κάποιες χιλιάδες κόσμου μας πίστεψε, μας σεβάστηκε, δικαιολόγησε και εδραίωσε την ύπαρξή μας.

Ας σεβαστούμε και εμείς τους αγώνες μας και τον εαυτό μας αλλά προπάντων ας σεβαστούμε τις ανάγκες και την ετυμηγορία των δοκιμαζόμενων Ελλήνων που συστρατεύτηκαν μαζί μας.

Με απόλυτο σεβασμό προς την Ηγεσία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας εν ενεργεία, εν αποστρατεία και εν αδρανεία.

Ευχαριστούμε για το Όραμα Προοπτικής και Ελπίδας.

2 σχόλια:

  1. Φιλε Δημήτρη
    Συμφωνώ μ' όλα τα γραφόμενά σου,τα στηρίζω και επαυξανω. Δεν θέλω να λεω πολλά. Χρειαζόμαστε πολλά έργα και λιγότερα λόγια.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κατσικα,

    Σας ευχαριστώ για την αποδοχή των απόψεών μου και την υποστήριξη.

    Είναι πολύ παρήγορο και ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι οι σκέψεις και η προσπάθειά σου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν και ανθρώπους που τις εκτιμούν και είναι διατεθειμένοι να τις προωθήσουν.

    Ανταποδίδω τις ευχές για Υγεία και Ευτυχία σε εσάς, την οικογένειά σας αλλά και σε όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες, με την προτροπή να συνεχίσουμε τον Αγώνα γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι:

    "Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας και τις τύχες μας, τη γειτονιά, το Δήμο και την Ελλάδα μας!!!"

    Με Εκτίμηση

    Δημήτρης Καβαρλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή