Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΕ


ΠΡΟΣ:  Β΄ Αντιπρόεδρο
Συνέδρους 1ου Εκτάκτου Συνεδρίου
Μέλη Κεντρικής Επιτροπής & Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου  ΣΕΕ.

ΘΕΜΑ: Ανάληψη Θέσεως  στο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Κύριε  Αντιπρόεδρε,

Κυρίες & Κύριοι Σύνεδροι

Κυρίες & Κύριοι της Κεντρικής Επιτροπής,

Κυρία & Κύριοι του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου,

Έπειτα και από τις τελευταίες παραιτήσεις μελών του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου που ακολούθησαν την παραίτηση του πρόσφατα εκλεγμένου Προέδρου κ. Γιώργου Γερούλη, ενημερώθηκα από τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Χρηστίδη, όπως άλλωστε ορίζει και το Καταστατικό του Κόμματός μας, ότι έφτασε η σειρά, από τα επιλαχόντα μέλη της Εκλογικής Διαδικασίας του Συνεδρίου, να αναλάβω τα καθήκοντά μου στο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας.

Ακόμη και ο τελευταίος επιλαχών να είσαι
στις κατατακτήριες εξετάσεις για την είσοδο σε μια σχολή σε μία επαγγελματική θέση, όταν έρθει η σειρά σου, μετά την αποχώρηση όλων των προηγούμενων από σένα επιτυχόντων, για να εισέλθεις σε αυτή είσαι γεμάτος χαρά και δεν έχεις δεύτερες σκέψεις για την απρόσμενη ευκαιρία που σου δίνεται να βαδίσεις το δρόμο της επιλογής σου. Όταν όμως βρίσκεσαι στην ίδια ακριβώς θέση έπειτα από μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία, ως αποτέλεσμα της παραιτήσεως των εκλεγμένων μελών, τότε τη θέση της χαράς και της μηχανικής απάντησης θα πρέπει να πάρει ο προβληματισμός, η περισυλλογή και η προσεκτική στάθμιση των απαιτήσεων και των προσδοκιών των Συνέδρων, για να καταλήξεις σε μια απόφαση όχι με βάση την προσωπική αυταρέσκεια και φιλοδοξία, αλλά με μοναδικό γνώμονα το γενικότερο συμφέρον του Κόμματος αλλά και της Βάσης των ψηφοφόρων που υπηρετείς.

Η αποχώρηση τόσων μελών του ΑΠΣ συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους,  τον καθένα από τη μεριά του, για το που φταίξαμε και τι λάθη  κάναμε. Λυπάμαι πολύ γιατί η δίνη στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας είναι το αποτέλεσμα του ΄΄Δούρειου Ίππου΄΄ και των ΄΄Πολιτικών Μαυρογυαλούρων΄΄ που περιέγραψα στην εκτίμησή μου για την εκλογική μας διαδικασία. Μία πολιτική εκτίμηση η οποία μεταφράστηκε από πολλούς ως πικρία  για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας, λοιδωρήθηκε από ακόμη περισσότερους αλλά  που σήμερα κυριαρχεί ως παραπολιτικό θέμα  και ως κοινό μυστικό για την εξέλιξη του ΣΕΕ  τόσο σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις, όσο και σε συζητήσεις στα φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης..

Τέσσερις μόλις μήνες μετά από την εκλογή της νέας ηγεσίας, είναι ολοφάνερο ότι οι ΄΄Κωπηλάτες΄΄ που εκλέχθηκαν για να στελεχώσουν το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο κωπηλατούσαν ο καθένας με το δικό του ρυθμό, με αποτέλεσμα η ΄΄Γαλέρα΄΄ του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της, ενίοτε να παραμένει στάσιμη και σε καμία περίπτωση να μην πλέει προς την κατεύθυνση που έθεσαν η Κεντρική Επιτροπή και οι Σύνεδροι.

Εκτός από την πολιτική κατεύθυνση και πορεία που έδωσαν οι Σύνεδροι στα νεοεκλεγέντα μέλη του ΑΠΣ, ταυτόχρονα  αποτύπωναν ξεκάθαρα την επιθυμία και τη βούλησή τους, μέσω της ψηφοφορίας, για το ποιοι από όλους τους υποψηφίους νομιμοποιούνται και εντέλλονται να την υλοποιήσουν μέσα στο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο.

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι, Φίλες και Φίλοι του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας,

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καταγράφηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο και αυτό δεν αλλάζει, δεν παραποιείται και δεν μεταβάλλεται. Θεωρώ ότι, τόσο η λαϊκή βούληση, όσο και η εντολή που λάβαμε από το Σώμα των Συνέδρων  ήταν ξεκάθαρη και όσον αφορά το πρόσωπό μου, με ανέδειξε 8ο επιλαχόντα. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να παραβλέψω αυθαίρετα, ενάντια στη φιλοσοφία και τις αρχές μου, τη λαϊκή βούληση και εντολή  και, από 8ος αναπληρωματικός να θεωρήσω τον εαυτό μου  μέλος της βασικής 11άδας

Τέσσερις μήνες χωρίς σαφή πολιτική κατεύθυνση και σχέδιο, με ευχολόγια του τύπου ΄΄σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των επαφών μας και εσείς θα κληθείτε να αποφασίσετε στην Κεντρική Επιτροπή΄΄, προσδοκίες  που την επομένη μετατρεπόταν σε Δελτία Τύπου και Επίσημες στηρίξεις Υποψηφίων Δημάρχων.
Τέσσερις μήνες με συνεχείς αποχωρήσεις και αλλαγές στη βασική 11άδα του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου, που μετά από καιρό κατάφερε να συμπληρώσει τα ΄΄κουτάκια΄΄ των θέσεων, γεμίζοντας με εννέα ΄΄τιτλούχους΄΄ και δύο μόλις ΄΄στρατιώτες΄΄,  τη στιγμή μάλιστα που η βάση συνεχώς αιμορραγούσε και συνεχίζει να αιμορραγεί.
Τέσσερις μόλις μήνες για να προκαλέσουμε τα υποτιμητικά και ειρωνικά δημοσιεύματα   ΄΄ Προσπάθεια ανασυγκρότησης νούμερο .....1169...... για τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας΄΄.
Τέσσερις μήνες μετά το Συνέδριο για να καταφέρουμε η σύνθεση του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου να είναι στη μεγάλη της πλειοψηφία, πανομοιότυπη με αυτή προ του 1ου Έκτακτου Συνεδρίου, με  μερικές μικρομετρικές μόνο ρυθμίσεις και αλλαγές στα καθηκοντολόγια των προσώπων.
Μόλις τέσσερις μήνες χρειάστηκαν για να καταφέρουμε η ΄΄Δυναμική Επανεκκίνηση΄΄, που όλοι προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε, να ΄΄καεί στο ζέσταμα΄΄, χωρίς καν ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας να επανεκκινήσει.

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι, Φίλες και Φίλοι του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας,

Είναι σίγουρο ότι το μόνο  που δεν χρειάζεται ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αυτή την κρίσιμη καμπή που περνάει, είναι άτομα με στείρες διαπιστώσεις, άτομα του τύπου΄΄εγώ σας τα έλεγα΄΄ και ΄΄΄Μετά Συνεδρίου΄΄ προφήτες που αποποιούνται των ευθυνών τους. Όλοι μας φταίξαμε και όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης. Ίσως πάνω στον ενθουσιασμό και την έπαρσή μας να παρεκκλίναμε του ΄΄Νέου Ύφους & Ήθους΄΄ που διατυμπανίζαμε και να υποκύψαμε στις σειρήνες των προσωπικών μας επιδιώξεων και φιλοδοξιών.

Αυτά όμως πρέπει να λάβουν ένα τέλος. Θεωρώ ότι εδώ είναι η ΄΄Κόκκινη Γραμμή΄΄ που θα πρέπει να τραβήξουμε για να σταματήσει επιτέλους η παρέλαση των αναπληρωματικών.. Πιστεύω και συντάσσομαι με την άποψη, που μου εξέφρασε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Χρηστίδης, ότι ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας θα πρέπει συντεταγμένα και χωρίς τυμπανοκρουσίες να πάει σε ένα ΄΄ Καθολικό΄΄ Συνέδριο, όπου εκτός από την εκλογή νέου Προέδρου, όπως προβλέπει το Καταστατικό,  θα πρέπει να εκλέξει και νέο, κυριολεκτικά αυτή τη φορά, Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο.

Για να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος αλλά και να δείξουμε προς τα έξω ότι οι μηχανισμοί ΄΄αυτοδιόρθωσης΄΄ και ΄΄επαναπρογραμματισμού΄΄ που διαθέτει ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας λειτουργούν, πιστεύω ότι το υπάρχον Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο θα πρέπει να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, από μία πενταμελή ή επταμελή ομάδα. Το  Πολιτικό αυτό Συμβούλιο Έκτακτης Ανάγκης εκτιμώ ότι θα πρέπει να απαρτίζεται από Ιδρυτές ή μέλη του Κόμματος, καθολικής αποδοχής και εγνωσμένης αξίας, οι οποίοι προκαταβολικά θα δεσμευτούν ότι δεν θα συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας και οι οποίοι με το κύρος και το διαμέτρημά τους, αφενός θα εγγυηθούν την Ενότητα του Κόμματος, αφετέρου θα εξασφαλίσουν την ασφαλή, ομαλή και επί ΄΄ίσοις όροις΄΄ μετάβασή του στο Συνέδριο.

Τέλος, για να σταματήσουμε την αιμορραγία μελών, την  τροφοδοσία αρνητικών δημοσιευμάτων και το ΄΄φλερτ΄΄ ορισμένων με τα εκατέρωθεν ΄΄άκρα΄΄ θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε, θωρακίσουμε και διατυμπανίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και με κάθε τρόπο, μια ξεκάθαρη πολιτική θέση. Ότι ο  Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας δεν αποτελεί ΄΄άκρο΄΄,  δεν επικροτεί κανέναν Συνταγματικό εκτροχιασμό του παρελθόντος, αποκηρύσσει τον κάθετο διαχωρισμό των Ελλήνων σε ροζ, καφέ και εμπριμέ γραμμές,  αγκαλιάζοντας ανεξαιρέτως όλους τους Έλληνες. Για να γίνουμε όμως ελκυστικοί, και να προσελκύσουμε νέα μέλη και φίλους, θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε προσκολλημένοι  σε ιστορικές και φιλοσοφικές αγκυλώσεις και εμμονές του παρελθόντος και επιπροσθέτως να τους πείσουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε Νόμιμο τρόπο για την επίλυση των  προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνικός  Λαός και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε Νόμιμο και Συνταγματικό μέσο για να αποτρέψουμε την απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας και τη μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο.

Για να προχωρήσει λοιπόν μπροστά ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας και να υλοποιήσουμε το Όραμα των Ιδρυτών αλλά και όσων μας πίστεψαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους, θα πρέπει όλοι  ΄΄ΕΜΕΙΣ΄΄  που τον αποτελούμε να αφήσουμε στην άκρη το ΄΄ΕΓΩ΄΄ και το προσωπικό μας συμφέρον και να ξαναπιάσουμε από την αρχή το ΄΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ΄΄!!!

Για όλους τους παραπάνω λόγους  που προανέφερα στην τοποθέτησή μου κ.Αντιπρόεδρε, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν αποδέχομαι, αν και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα, τα καθήκοντα του μέλους του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου

Κλείνοντας, θα επιθυμούσα από όλους τους αποδέκτες της επιστολής αυτής, να εκτιμήσουν και να κρίνουν τα γραφόμενα και τις προσωπικές μου απόψεις με τη φιλοσοφία του ΄΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ΄΄. Όλοι μαζί λοιπόν θα πρέπει να προσπαθήσουμε να φανούμε κατά τι περισσότερο χρήσιμοι στον ΣΕΕ και όχι κατ΄ ανάγκη αρεστοί στα μέλη του. Αυτό άλλωστε ευελπιστεί να επιτύχει και η συγκεκριμένη επιστολή, να πάψουμε να κρύβουμε τα  προβλήματά μας κάτω από το χαλί για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε και να βελτιωθούμε, με την προϋπόθεση ότι θα  διατυπώνουμε την αλήθεια και την άποψή μας ευθαρσώς, ενυπόγραφα και πάντα καλοπροαίρετα.

 Συνεχίζω στο Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, .δηλώνοντας  ΠΑΡΩΝ στην επόμενη μέρα και στους αγώνες του

 Με Βαθύτατο Σεβασμό

                                                          Δημήτριος Γ. Καβαρλής
                                                                   Πολιτευτής - Στρατιώτης                
                Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
               Β΄ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου