Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Χαιρετισμός στο Β΄ Έκτακτο Συνέδριο Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας



Αξιότιμοι & Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι

Αγαπητοί Σύνεδροι,

Συνδεσμίτες και Συνδεσμίτισσες,

Το Συνέδριο ενός Κόμματος εκτός από κορωνίδα της  υπάρξεώς του αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο των Δημοκρατικών του διαδικασιών, διεργασιών, ζυμώσεων και διαβουλεύσεων. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας μετά από 2 και κάτι χρόνια από ιδρύσεώς του, είναι ΕΔΩ και δηλώνει ΠΑΡΩΝ σε πείσμα των καιρών, των συνθηκών και των προβλέψεων. Το Β΄ Έκτακτο Συνέδριο μας αποτελεί την αδιάψευστη μαρτυρία ότι υπάρχουμε, είμαστε ζωντανοί, στεκόμαστε όρθιοι  και το κυριώτερο, ότι συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Πολλοί είναι αυτοί, φίλοι και μη, που  κατακρίνουν και σχολιάζουν αρνητικά το δυσανάλογο των Συνεδρίων στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα της ύπαρξής μας. Σε όλους αυτούς τους καλοθελητές απαντούμε ότι
αυτό είναι το Νέο Ύφος και Νέο Ήθος που πρεσβεύουμε. Εμείς δεν κρύψαμε, ούτε πρόκειται να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και δεν θα διστάσουμε να ματώσουμε και να πονέσουμε προκειμένου να βρούμε τη λύση. Άλλωστε συνειδητά επιλέξαμε το δύσκολο και δύσβατο δρόμο.  Αυτό είναι κύριο γνώρισμα που μας χαρακτηρίζει και, σηματοδοτεί τη διαφορετικότητα του ΣΕΕ, από τους δια βίου υπάρχοντες και παρωχημένους μεταπολιτευτικούς πολιτικούς σχηματισμούς και συνδυασμούς.

Στο μακρύ και επίπονο αυτό εγχείρημα, δεδομένου και των δύσκολων συνθηκών που μας έχουν επιβάλλει και που όλοι βιώνουμε, πολλοί κουράστηκαν, πικράθηκαν, απογοητεύθηκαν, σταμάτησαν τις προσπάθειές τους ή αποχώρησαν για τους δικούς του ο καθένας λόγους. Ευτυχώς ή Δυστυχώς, Εκούσια ή Ακούσια, Δικαίως ή Αδίκως, ο Οικονομικός Πόλεμος στον οποίο κάποιοι μας ενέπλεξαν συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς,  με τις συνθήκες καθημερινά να επιδεινώνονται δραματικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες καθώς οι προοπτικές και τα όνειρα για το μέλλον των παιδιών μας εξανεμίζονται.

Δεν έχουμε λοιπόν την πολυτέλεια να κουραστούμε, να πικραθούμε, να απογοητευτούμε, να είμαστε αμέτοχοι και να απουσιάζουμε. Δεν περισσεύει κανείς. Ας κοιταχτούμε λοιπόν στον καθρέφτη, για να αναγνωρίσουμε τα προσωπικά και συλλογικά μας λάθη για να διορθωθούμε, να επουλώσουμε τα τραύματα, να ανασυνταχθούμε, να βελτιωθούμε και να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και το χρέος που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στην Πατρίδα μας. Προσωπικές διενέξεις, ίντριγκες και αντιπαραθέσεις δεν χωρούν. Ας τα αφήσουμε όλα πίσω μας. Το Συνέδριο είναι η ευκαιρία. Είναι η επιβεβλημένη στάση για την προσωπική μας ενδοσκόπηση, την περίθαλψη, την άφεση αμαρτιών και το συλλογικό προσκλητήριο για την ανασύνταξη δυνάμεων που μας χρειάζεται.

Αγαπητοί Σύνεδροι, Φίλες και Φίλοι,

Ζητώ συγγνώμη που οικογενειακοί λόγοι υγείας εμποδίζουν τη φυσική μου παρουσία στο Συνέδριο, για να δηλώσω μαζί με όλους εσάς το βροντερό παρών που απαιτείται και επιβάλλεται την κρίσιμη  αυτή στιγμή. Για όλους εσάς που κατανοείται την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά και για όλους όσους αδυνατούσαν ή επέλεξαν, για τους δικούς του λόγους, να μην παρευρεθούν, θέλω να τους διαβεβαιώσω προσωπικά ότι το Συνέδριο αυτό καθεαυτό δεν είναι ο τελικός προορισμός για το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, αλλά η αρχή μιας Νέας Διαδρομής, μιας  Νέας Πορείας.

Σε ένα θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε. Το Β΄ Έκτακτο Συνέδριο θα πρέπει να  αποτελέσει για τον ΣΕΕ το τέλος μια παρατεταμένης εσωστρέφειας και να στείλει ένα ξεκάθαρο, προς όλες τις κατευθύνσεις μήνυμα, για την αρχή μιας νέας πορείας, στρατηγικής και προοπτικής. Το Συνέδριο σε λίγες ώρες θα αποτελεί παρελθόν και θα περάσει στην ιστορία. Ο νέος Πρόεδρος και το νέο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο θα αποτελέσουν γεγονός και μια επιτυχία σε προσωπικό γα τον καθένα υποψήφιο επίπεδο.

Μέχρι εκεί. Δεν μας περισσεύει χρόνος για πανηγυρισμούς. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους, δυνατούς, προσηλωμένους στο στόχο και με σηκωμένα τα μανίκια να αγωνιζόμαστε για την αναστήλωση της στραπατσαρισμένης μας αυτοεκτίμησης και την ανάκτηση της  χαμένης προσωπικής και Εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Το εργαλείο για τον δύσκολο αυτό σκοπό, που λέγεται Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας,, το δημιουργήσαμε και καταφέραμε με νύχια και με δόντια να το διατηρήσουμε. Θα πρέπει λοιπόν από το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά με πολιτικούς όρους, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, σχεδιασμό, πρόγραμμα και αγώνα να το καταστήσουμε αξιόπιστο, σοβαρό και ελκυστικό έτσι ώστε η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας να αναγνωρίσει και να βρει σε μας και σε αυτό που πρεσβεύουμε  μια σταθερή ερωτική σχέση και όχι ένα ΄΄One Night Stand΄΄ με τους γνωστούς σε όλους μας κινδύνους και τις καταστροφικές συνέπειες.

Καλό Κουράγιο και Καλή Δύναμη σε όλους μας.


                      Δημήτριος Καβαρλής
                    Πολιτευτής
                      Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου