Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ανοικτή Διαβούλευση με Φορείς και Πολίτες στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Η Ανοικτή Διαβούλευση με τους Φορείς και τους Πολίτες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγ. Παύλου - Νεάπολης - Συκεών -  Πεύκων είχε ως στόχο να ΄΄ανοίξουμε τα μικρόφωνα΄΄ δίνοντας με τον τρόπο αυτό το βήμα στους Δημότες για να διαμορφώσουμε από κοινού  το πρόγραμμα της ΄΄Αλληλεγγύης Πολιτών΄΄ για την ΄΄Επόμενη Μέρα΄΄ στο Δήμο Νεάπολης Συκεών.

Ακούσαμε και καταγράψαμε πολλά για πράγματα που έγιναν, για έργα που
χρειάζονται συντήρηση, βελτιώσεις, παρεμβάσεις αλλά και για αυτά που έμειναν στα χαρτιά και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Τα ΄΄υλικά΄΄ προβλήματα πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και το φάρμακο γι΄ αυτά είναι η θέληση, η πολιτική βούληση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και η συνεννόησή της με τους Δημότες. Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που διαπιστώθηκε είναι η ΄΄Έλλειψη Συνοχής΄΄ του Κοινωνικού Ιστού.

Η ΄΄Αλληλεγγύη Πολιτών΄΄ ως φιλοσοφία και κουλτούρα αλλά και ως Δημοτική Παράταξη είναι τα μοναδικά εχέγγυα και το αντίδοτο, έτσι ώστε Δημότες, Γειτονιά, Φορείς, Κοινωνικές Ομάδες και Δημοτική Αρχή να συσπειρωθούμε και να συμπράξουμε, για να μπορέσουμε ΄΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ΄΄ να αντιμετωπίσουμε με αξιώσεις την ΄΄Κοινωνική Λερναία Ύδρα΄΄ που βρίσκεται έξω από την πόρτα και απειλεί τον καθένα από εμάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου