Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: Ομιλία Πολιτευτή κ. Δημήτρη Καβαρλή στην Προσυνεδριακή Κεντρική Επιτροπή.

Συνδεσμίτισσες και Συνδεσμίτες καλημέρα σας.

Θα ξεκινήσω με την κλασσική ατάκα που χρησιμοποιούν για να παρουσιαστούν στις διάφορες ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης.

Είμαι ο Δημήτρης  Καβαρλής και δεν είμαι καλά.

Δεν είμαι καλά διότι άρχισα  να χρησιμοποιώ γυαλιά και θα πρέπει να εγκαταλείψω το όνειρο και τον διακαή μου πόθο να μετέχω στη Νεολαία του ΣΕΕ.

Για να σοβαρευτούμε...
 Δεν είμαι καλά γιατί βλέπω την Πατρίδα μας να την οδηγούν σε αδιέξοδο και να στερούν την ελπίδα και τα όνειρα από τα παιδιά μας.

Ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο  Λαγκαδά, τον 3ο μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Χώρας όπου διαχειρίζομαι δυο έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Το τελευταίο διάστημα εγκαινιάσαμε μία νέα ενότητα, αυτή των συνεντεύξεων με Δημάρχους, Περιφερειακούς και Δημοτικούς  Συμβούλους, Προέδρους Περιφερειακών και Δημοτικών Επιχειρήσεων, Νομικών Προσώπων,  Τοπικών και Δημοτικών Ενοτήτων της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης δίνοντας βήμα στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σ΄ αυτούς που έρχονται σε άμεση επαφή με τα άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του Δημότη.

Ερχόμενος σε επαφή με όλους αυτούς τους θεσμικούς παράγοντες και λαμβάνοντας θετικά μηνύματα για την ύπαρξη, την πορεία και την προοπτική του ΣΕΕ, ας ξανασυστηθούμε λοιπόν.

Είμαι ο Δημήτρης Καβαρλής και είμαι λίγο καλύτερα!!!

Όλα αυτά δεν τα λέω για να μου πείτε μπράβο. Τα αναφέρω στην  προσπάθειά μου να σας μεταφέρω αφενός την εμπειρία μου από το αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της Δημόσιας Διοίκησης  αφετέρου τις εκτιμήσεις  και τις προτάσεις μου για τους δρόμους που θα πρέπει να ακολουθήσουμε επ' ευκαιρία των αποφάσεων του Κόμματός μας για ΄΄Άνοιγμα στην Κοινωνία΄΄ και ΄΄Πορεία πρός το Λαό΄΄  καθώς και για την αρτιότερη, καταλληλότερη και πληρέστερη προετοιμασία μας για το 2ο και πολύ κρίσιμο   Συνέδριό μας.

Η πλειοψηφία των παρατάξεων και εκλογικών συνδυασμών, που κατεβαίνουν για να διεκδικήσουν τους Περιφερειακούς και Δημαρχιακούς θώκους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελείται από υπερκομματικά σχήματα που αγνοούν τα χρίσματα και αφήνουν στην άκρη Κομματικές ταμπέλες, ιδεολογίες και πολιτικές αποχρώσεις.

Οι αλλαγές και η αναδιοργάνωση που έχει επιφέρει ο ΄΄ Καλλικράτης΄΄ έχουν διαμορφώσει έτσι τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσδίδοντας στο Διοικητικό τους Επιτελείο τη μορφή, τη φιλοσοφία και τη δύναμη  μιας  μικρής Κυβέρνησης.

Για να σας αποδείξω το επιχείρημά μου αυτό αλλά και τη δύναμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω παραδείγματα, τα οποία δεν είναι και λίγα, Δημάρχων που έγιναν Βουλευτές ακόμα και Αρχηγοί Κομμάτων και αντίστροφα, επιτυχημένοι Βουλευτές να αφήνουν την Ασυλία και τις Βουλευτικές τους Έδρες και να γίνονται Περιφερειάρχες ή Δήμαρχοι.

Τι αποδεικνύει όλο αυτό το επιχείρημα?

Ποιο μήνυμα θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας?

Ότι η μεγαλύτερη και πιο πρόσφορη δεξαμενή ψηφοφόρων βρίσκεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πως λοιπόν μπορούμε εμείς του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας να προσεγγίσουμε αυτή τη δεξαμενή?
Ο τίτλος ή η ιδιότητα του πολιτευτή, που έχουν αποκτήσει πολλοί από εμάς, μας δίνει το δικαίωμα προσκλήσεως και παρουσίας σε εκδηλώσεις των Περιφερειών και των Δήμων. Η συνεχής παρουσία μας σε τέτοιες εκδηλώσεις  μας δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε μεγαλύτερη προβολή απ΄ ότι μπορούσαμε να πετύχουμε στις πρώτες Βουλευτικές Εκλογές στις οποίες συμμετείχαμε, καλύτερη και ευρύτερη αποδοχή  τόσο από τα άλλα Πολιτικά Κόμματα όσο και από Πολίτες  που μέχρι σήμερα δεν είχαμε προσεγγίσει  αλλά με την  ευκαιρία αυτή που μας δίνεται να παρουσιάσουμε  τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας  και τις θέσεις του μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν σε  εν δυνάμει ψηφοφόρους μας.

Κατά την  11 μήνη συμπόρευση  μου με το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας  έχω γίνει αποδέκτης πάρα πολλών  θετικών όσο και αρνητικών σχολίων και εντυπώσεων, τα οποία μαζί με την εμπειρία που απόκτησα όλο αυτό το διάστημα  θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ελπίζοντας να προσθέσω και εγώ ένα ακόμη λιθαράκι στο χτίσιμο του Κόμματος μας και στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μαζί για την είσοδο μας στην Βουλή. Μια προσπάθεια που μοναδικό σκοπό έχει  να συμβάλλουμε με τις καθαρές προθέσεις που έχουμε, στη σωτήρια της Πατρίδος μας από τους κακούς και κάκιστους πολιτικάντηδες που τη διοικούν.

Τα υπέρ είναι πολλά.

Ο τίτλος στρατιωτικοί εν αποστρατεία δίνει μια σιγουριά αλλά και ένα εχέγγυο  γιατί σε όλες τις δύσκολες για την Ελλάδα στιγμές ο Στρατός πάντοτε αποτελούσε την τελευταία ελπίδα του κόσμου.
Η προσπάθεια του ΣΕΕ με τα λιγοστά χρήματα από το υστέρημά μας, η αντοχή μας στον χρόνο σε πείσμα όλων όσων πίστεψαν για το αντίθετο και ο εφησυχασμός  ότι δεν θα κατεβάσουμε στο δρόμο τα τανκς, άρχισε να κάνει αίσθηση  στον κόσμο.

Επίσης, το ότι δεν ανήκουμε σε παλαιολιθικά αριστερά, δεξιά, κεντρώα,  μέσα, έξω και ακραία κατεστημένα, μας κάνει συμπαθείς στους πολίτες και κρυφή ελπίδα για το μέλλον.

Τον κόπο τον κάναμε.  Τρόπο θέλει τώρα για να αποκομίσουμε τα κέρδη.

Πολλά στελέχη μας το διαπίστωσαν στις 14 θεσμικές επισκέψεις που είχαμε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα  κ. Παναγιώτη Μίγκο στη Θεσσαλονίκη.Είναι πολύ δύσκολο επίτευγμα τη σημερινή εποχή κατάρρευσης θεσμών και αξιών να σε χαρακτηρίζουν και να σου βάζουν την ταμπέλα ΄΄Καθαρά Πρόσωπα΄΄. Είναι σπουδαίο πολίτικο γεγονός οι αντίπαλοι σου να λένε καλά λόγια για εσένα.

Εφόσον λοιπόν το ακριβό άρωμα το βάζουμε  για να το μυρίζουν οι άλλοι,  άρα η στρατηγική που θα πρέπει να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε είναι, εξωστρέφεια και περπάτημα δίπλα στον Κόσμο.

Τώρα τα κατά του Κόμματος μας.

Άλλο στρατοκρατία και άλλο πολιτικό Κόμμα με πρωτεργάτες αποστράτους.

Άλλο να διοικείς στρατόπεδο και άλλο στρατιωτικοί εν αποστρατεία να ηγούνται πολιτικού Κόμματος.

Άλλο Στρατηγός στο στράτευμα και άλλο Αρχηγός Κόμματος.

Ο λαός που θα μας ψηφίσει δεν θέλει απόσταση, διαταγές και στρατιωτικό χαιρετισμό αλλά προσέγγιση, παρότρυνση και θερμή χειραψία.

Είναι οξύμωρο, ανακόλουθο και στερείται πολιτικής καθοδήγησης από τη μια  στελέχη μας να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να μας πλησιάσει γι΄αυτό που είμαστε και πρεσβεύουμε  και από την άλλη κάποιοι  να προσπαθούν να πείσουν αδιακρίτως κόσμο να αναλάβει το Κόμμα για να το προχωρήσει παραπέρα.

Δεν είναι δυνατόν την οργάνωση που έχουμε σε Τοπικό Περιφερειακό και Πανελλαδικό επίπεδο να τη θαυμάζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και εμείς να τη μετατρέπουμε σε υστερόβουλα στρατηγεία  πολέμου.

Ας συμφωνήσουμε σήμερα ότι η αρετή  και το όραμα, για το οποίο πήρε σάρκα και οστά ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας από τους Ιδρυτές του και την ηγετική ομάδα και  μεταλαμπαδεύτηκε από όλους εμάς, αφού λοιπόν πέρασε την παιδική ασθένεια με ασπιρίνες και χωρίς να καταλήξει σε καμιά εντατική, στο επερχόμενο Συνέδριο μας θα προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα, βελτιώνοντας, ανανεώνοντας  και  αξιοποιώντας καλύτερα την οργάνωση και τα στελέχη  για τον αντικειμενικό σκοπό, που δεν πρέπει να είναι άλλος από τη είσοδό μας στη Βουλή.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ  ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου